Jõgevamaal pekstakse aina vähem, Valgamaal aina enam

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peksmised, vägistamised ja tapmised... kõige enam kasvas vägivallatsemine Valgamaal. Kaardil: mida punasem maakond, seda enam suurenes vägivald.

Justiitsministeeriumi statistika näitab, et üle Eesti langes kuritegevus viis protsenti. Kui aga vaadata vaid isikuvastaseid kuritegusid, siis räige vägivalla juhtumid kasvasid eelkõige Lõuna- ja Lääne-Eestis. Pea kolmandiku võrra aga langesid Jõgevamaal.

Kaardil on näidatud punasega need maakonnad, kus rusikavehkimised suurenesid ja sinisega maakonnad, kus vägivalda oli mullu vähem kui aasta varem.

Isikuvastaste kuritegude alla kuuluvad näiteks tapmised, peksmised, piinamised ja vägistamised. Vägivallatsemiste koguarvu vaadates oli esirinnas Harjumaa üle 3000 juhtumiga ja Ida-Virumaa ligi tuhande juhtumiga. Hiiumaal pandi näiteks vaid 21 isikuvastast kuritegu toime. Seda on kolm vähem kui aasta varem.

Kokku vägivallatseti Eestis paarsada korda vähem kui aasta varem, veidi üle 6700 korra.

Vaata andmeid lähemalt kriminaalpoliitika leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles