Valgevene: Ukraina kontaktgrupp koguneb homme Minskisse kõnelustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikse tüdruku isa liitus äsja Ukraina armeega.
Väikse tüdruku isa liitus äsja Ukraina armeega. Foto: SCANPIX

Ukraina, Venemaa ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajatest koosnev Ukraina kontaktgrupp koguneb homme Minskis, teatas Valgevene välisministeerium.

«Ukraina kontaktgrupp on teavitanud Valgevene poolt kavatsusest pidada järgmine kohtumine Minskis 30. jaanuaril,» seisis Valgevene välisametkonna avalduses.

Avalduses ei täpsustatud, kas kõnelustest võtavad osa ka Ukraina venemeelsed separatistid.

Ukraina president Petro Porošenko kutsus neljapäeval pidama kiiresti läbirääkimisi separatistidega.

Uus kohtumine Valgevene pealinnas peaks viima kohese vaherahu ja raskerelvastuse äraviimiseni kokkupuutejoonelt, sõnas Ukraina riigipea.

Ukraina, Venemaa ja OSCE sõlmisid eelmise aasta 5. septembril  Minskis relvarahu ning 19. septembril relvarahu  jõustamise memorandumi. Dokumendid on tuntuks saanud Minski lepetena.

Sõjategevusele lepped siiski lõppu ei teinud ning relvarahu jõustamiseni jõudsid osapooled alles 9. detsembril. Alates jaanuari keskpaigast on sõjategevus Ukraina idaosas taas hoogustunud ning separatistid on teatanud pealetungi alustamisest piki rindejoont Donetski ja Luganski oblastites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles