Vene opositsioonijuht: Putini tütar kasutab varjunime

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi kirjutas Facebookis president Vladimir Putini tütardest.

Navalnõi andmetel kasutab Putini 28-aastane tütar Jekaterina salanime Katerina Vladimirovna Tihonova ning juhib organisatsiooni, mis valmistab ette Moskva riikliku ülikooli reformimist, kirjutab iltasanaomat.fi.

Lisaks kuulub ta Moskva ülikooli, mida peetakse Venemaal kõige mainekamaks, teadusnõukogusse.

Navalnõi andmetel ei ole Jekaterina Putinal mingeid teadussaavutusi ette näidata.

Putini kahe tütre kohta on vähe teada. Maria Putina, keda pereringis kutsutakse Mašaks, sündis 1985. aastal ning ta noorem õde, Jekaterina ehk Katja sündis 1986. aastal.

Osade Vene ja lääne allikate andmetel õppisid Putini tütred Peterburis varjunimede all. Teiste andmetel on nad hariduse saanud hoopis Euroopa eliitkoolides.

Putin on öelnud, et ta ei soovi oma lapsi avalikkusesse, kuna terrorismioht on suur. Kui Putin sai 2000.aastal esimest korda Venemaa presidendiks, said isiklikud ihukaitsjad ka tütred. Vene meedia ei ole tütardest selliseid fotosid teinud, kus saaks kindlalt öelda, et just nemad neil on.

Vladimir Putin on kogu oma võimuoleku aja püüdnud pereliikmeid avalikkuse eest kaitsta. Möödunud aasta suvel edastas lääne meedia, et Putini tütar Maria elab Hollandis ning oli sunnitud sealt lahkuma pärast reisilennuki allatulistamist Ida-Ukraina kohal. Malaisia lennukis oli suur osa reisijatest hollandlased. Lääne andemetel lasid lennuki alla Venemaa poolt toetatud separatistid.

Hollandi lehed kirjutasid 2014. aasta keskel, et Maria Putina elab suue tõenäosusega Amsterdami jõukas eeslinnas koos oma elukaaslase, Vene gaasifirma Gazpromi tütarfirmas töötava hollandlase Jorrit Faaseniga.

Hiljem spekuleeriti, et Venemaa võimalik roll lennuki allatulistamises vihastas Hollandi võime ning Maria Putina oli sunnitud Hollandist põgenema.

Jekaterina Putinat on seostatud aga Lõuna-Korea diplomaadipere liikme Yoon Joon-Woniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles