Tänasest saab häirekeskus saata abi ka ilma hädaabikõneta

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötaja häirekeskuse Põhja keskuses.
Töötaja häirekeskuse Põhja keskuses. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siseminister Hanno Pevkur avab täna Häirekeskuse ja Päästeameti Tallinna ühishoone, mis peaks turvalisust tõstma üle Eesti.

Hanno Pevkuri sõnul saab nüüdsest abi saata ka kaamerapildi põhjal ja ilma hädaabikõneta. „Häirekeskuse uues töösaalis on ekraanid linna valvekaamerate reaalajas jälgimiseks. Lisaks politsei operatiivteabeteenistusele hakkavad ühises töösaalis valvekaamerate pilte jälgima ka Häirekeskuse päästekorraldajad. Abivajajale tähendab see seda, et abi saab välja saata ka siis, kui ei ole tehtud hädaabikõnet Häirekeskusele,’’ selgitab minister.

Siseministeeriumi tellimusel valminud hoonekompleks koosneb kesksest 4-korruselisest hoonest, mis on jagatud kolmeks osaks: Häirekeskuse töösaal, Häirekeskuse administratsioon ja Päästeameti Põhja päästekeskuse Lasnamäe komando. Hoone on ehitatud just Häirekeskuse ja Päästeameti vajadusi, tööspetsiifikat ja kasutajate nõudeid arvestades. Kuna Häirekeskus osutab elutähtsat teenust, on hoonele esitatud kõrgendatud nõuded turvalisusele.  

Häirekeskuse tööleasumine Tallinna uues hoones on viimane samm Häirekeskuste piirkondlikes keskustes Häirekeskuse ning Politsei- ja Piirivalveameti operatiivteabeteenistuse ühise töökeskkonna loomisel ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks. Ühises töösaalis töötavad nüüd koos Häirekeskuse päästekorraldajad, kes võtavad vastu kõik hädaabikõned ja saadavad välja kiirabi ja päästjad ning politseiametnikud, kes saadavad sündmuskohale politseijõud. Ühises töökeskkonnas ja inforuumis kiireneb infovahetus, paraneb abi saatmise kiirus ja kvaliteet.   

3 512 ruutmeetrises hoones tervikuna on arvestatud töökohti ligikaudu 300 inimesele ning selle projekteeris AS Amhold, ehitustöid teostas konsortsium AS Teede REV-2, Ramm Ehitus OÜ ja AS Parmeron.

Häirekeskuse ja Päästeameti Tallinna ühishoone ehitus läks maksma 6,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles