Valitsus toetas Eesti sõdurite osalemist piraatlusevastasel operatsioonil

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid oma kiirkaatriga
Somaalia piraadid oma kiirkaatriga Foto: SCANPIX

Valitsus toetas täna kaitseväe kasutamist Euroopa Liidu piraatlusevastase operatsiooni Atalanta ning NATO mereoperatsiooni Active Endeavour koosseisus.

Eelnõu kohaselt kasutatakse Eesti kaitseväe kuni 15 kaitseväelast alates 2010. aasta 1. novembrist kuni 2011. aasta 31. detsembrini Euroopa Liidu Somaalia piraatlusevastase operatsiooni Atalanta (European Union Naval Force Somalia – Operation ATALANTA) ning NATO mereoperatsiooni Active Endeavour koosseisus.

Eesti oli esimesi riike, kes tõstatas EL-is piraatluse vastase võitluse temaatika. Operatsioonil osalemine tagaks Eestile poliitilise ja sõjalise nähtavuse hetkel kõige olulisemas operatsioonis ning ühtlasi ka EL ühises julgeoleku- ja kaitsepoliitikas laiemalt.

Lisaks poliitilisele nähtavusele annaks operatsioonil osalemine Eestile hindamatu ja adekvaatse kogemuse piraatlusevastasest võitlusest rahvusvahelises koostöös, tagaks praktilise kogemuse ELi ja NATO ning kolmandate riikide koostööst EL juhitud operatsioonil.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et piraatlus on suur probleem ja ka Eesti meremehed ei ole nendest puutumata jäänud.

Peaministri sõnul paigaldatakse operatsiooni käigus sõduritest koosnevaid kaitsemeeskondi laevadele, keda piraadid ohustavad ning nad jäävad sinna 2-3 päevaks.

«Eesti, kui mereriik sellest operatsioonist kõrvale jääda ei tohiks,» arvas Ansip põhjendades Eesti mereväelaste saatmist piraadijahile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles