Ligi sai kiiruse ületamise eest keskmisest veidi väiksema trahvi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Jürgen Ligi sai eilse kiiruseületamise eest kiirmenetluse korras 120 eurot trahvi, mis on keskmisest sellise rikkumise eest määratud karistusest veidi väiksem.

Politsei pidas eile kell 14.15 Imavere-Viljandi – Karksi-Nuia maantee 22. kilomeetril kinni kiirust ületanud sõiduauto, mille roolis oli reformierakondlasest endine rahandusminister Jürgen Ligi.

Auto sõitis asulavälisel teel lubatust vähemalt 23 km/h kiiremini. Sündmuskohal oli suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h, politsei kiirusemõõtja andmetel sõitis Ligi auto vähemalt 113 km/h. Politsei määras auto juhile kiirmenetluse korras kohapeal 120 euro suuruse trahvi, ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Postimehele.

Keskmiselt jäävad Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas sellise rikkumise eest määratud rahatrahvid 140 euro kanti.

«Lähtuvalt seadusest on sellise rikkumise eest võimalik määrata maksimaalselt rahatrahv kuni 400 eurot ja lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmine maksimaalselt kuni kuueks kuuks. Teoorias on minimaalne trahvimäär 12 eurot, kuid praktikas seda ei rakendata,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

Lubatud sõidukiiruse ületamise koht on metsavaheline sirge tee ning teeolud olid seal head, sadanud lumest oli asfalt pisut märg. Politsei kontrollis sõiduki seisukorda ning selgitas, et rehvid vastasid nõuetele ja sõiduk oli tehniliselt korras.

Jürgen Ligi avalikustas oma kiiruseületamise ise neljapäeva õhtul sotsiaalmeedias.

«113 km/h 90 alas. Palun vabandust. Pea Viljandini sôitsin kiiruspiirajaga, et môte saaks uidata, aga too uitas ka kiiruspiiraja juurest ära. Eriti valel hetkel. Väga mõtlematu must,» kirjutas Ligi oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles