Kaitseväe juhataja arutas Norras kolleegidega kaitseküsimusi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras.
Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. Foto: Liis Treimann / Postimees

Norras Kongsvingeris lõppes täna kahepäevane Põhjala ja Balti riikide kaitseväe juhatajate kohtumine, kus arutluse all olid regiooni julgeoleku olukord ning koostöö tõhustamine.

«Praeguses julgeoleku situatsioonis on eriti oluline, et Põhjala ja Balti regiooni riigid teeksid tõhusalt koostööd, » ütles Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras. «Praegune töökohtumine oli üks väheseid võimalusi, kus terve regiooni kaitseväe juhatajad kohtusid ja said planeerida paremat koostööd ning kooskõlastada oma tegevusi.»

Põhjala ja Balti riikide kaitsevägede juhatajad arutasid töökohtumisel regiooni riikide kaitsevägede arendamise ja küberkaitse valdkonna üle, ühiseid õppuseid, väljaõpet ja hankeid ning Põhjala lahingugrupi panustamist erinevatesse operatsioonidesse, vahendab kaitseväe peastaap.

Samuti vaatasid kaitsevägede juhatajad üle senise õppuste alase koostöö ning arutasid Põhjala kaitsekoostööprojekti NORDEFCO arenguid. NORDEFCO on 2009. aastal loodud Põhjamaade kaitsekoostöö raamistik, millega 2011. aastal kutsuti liituma ka Balti riigid.

Põhjala ja Balti riikide kaitseväe juhatajad kohtuvad regulaarselt igal aastal korra. Möödunud aasta jaanuaris kohtusid kaitseväe juhatajad Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles