Heraštšenko: Vuhlehirskit kontrollivad valitsusjõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristide valvepost Ida-Ukrainas Jenakijeves.
Terroristide valvepost Ida-Ukrainas Jenakijeves. Foto: SCANPIX

Ukraina parlamendisaadik Anton Heraštšenko kinnitas pärast suhtlemist Donetski miilitsaülema Vjatšeslav Abroskini ja eriüksuse Svitjaz liikmetega, et Vuhlehirsk (vene keeles Uglegorsk) ja Debaltseve on valitsusjõudude kontrolli all.

Heraštšenko sõnul ründasid terroristid eile pärastlõunal Vuhlehirskit ja sisenesid ühte äärerajooni. Õhtul aga suudeti tänu täpsele suurtükitulele ja tankide julgetele manöövrite vaenlane peatada. «Lahing jätkub Vuhlehirski äärealal Jenakijeve suunas. Seal teeb kangelaslikku kaitsetööd relvajõudude 13. territoriaalne pataljon.»    

Tema kinnitusel on Debaltseve kesklinn miilitsa eriüksuse Svitjaz kontrolli all.  

«Terrorismivastase operatsiooni staap ja kindralstaap on täielikult kursis olukorraga Vuhlehirskis ning nad peavad võtma vastu vajalikud otsused rünnaku efektiivseks tõrjumiseks ja Vuhlehirski kaitseks. Pärast Donetski lennujaamast ilmajäämist on meie armee au asi kaitsta Vuhlehirskit ning Debaltsevet vaenlase rünnakute eest, kelle jõud liiatigi pole piiramatud.»     

Pataljoni Donbass komandör Semen Sementšenko oli veidi varem kirjutanud Facebookis, et Uglegorsk on terroristide kontrolli all, kuid terrorismivastase operatsiooni üksikud tugipunktid osutavad neile vastupanu. «Rünnak toimus eile, pärast tulistamist suurtükkidest rünnati terrorismivastase operatsiooni üksuste positsioone tankidega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles