Mihkelson nimetas Putini-Medvedevi meediashow’d suitsukatteks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson peab Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi intervjuusid rahvusvahelisele meediale osavaks suitsukatteks.

Mihkelson kirjutab oma blogis, et Kreml panustab täna teadlikult väga palju meediale.

«Viimaste päevade intervjuud nii CNNile (peaminister Putin) kui RAI-le (president Medvedev) on suunatud kindlasti mõjutama laiemat avalikkust. Et vaadake, millised toredad mehed, avatud ja valmis vastama kõigile rasketele küsimustele,» märkis Mihkelson.

Ta osutas, et vahepeal jõudis Putin poseerida Kaug-Idas enda poolt uinutatud tiigriga.

«Eks ikka jälle näitamaks, kes on kodus peremees ning milline tõeline kangelane on ikka riigi tegelik liider,» lisas riigikogu liige.

Mihkelsoni hinnangul on Kremli taktika läbinähtav. «Heausklikku läänt püütakse petta tarbijalike meetoditega stiilis - kui see mind ei puuduta, siis see mind ei huvita. Või jälle teisiti, parim kaitse on rünnak,» sõnas ta. Mihkelson nentis, et Moskva püüab kõigiti mängida lääne demokraatiate ja avalike ühiskondade nõrkustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles