DN: Donbassis sõdib Soomes armees teeninud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikest koosneva Azovi pataljoni liikmed.
Vabatahtlikest koosneva Azovi pataljoni liikmed. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas sõdib vabatahtlikest koosneva Azovi pataljoni ridades 26-aastane Carolus Löfroos, kes omab nii Soome kui Rootsi passi.

Ajalehe Dagens Nyheter andmetel on mees läbinud aastase ajateenistuse Soomes.

Löfroos ei rääkinud, kas ta on otseselt lahingutes osalenud. Küll aga nägi ta eelmisel nädalal Mariupolis terroristide tekitatud purustusi. Azovi pataljoni liikmed aitasid tema sõnul sealsetes päästetöödes.  

Azovi pataljonis sõdib palju välismaalasi ja ka neonatse, nagu näiteks rootslane Mikael Skillt. Mullu novembri alguses kirjutas meedia, et terroristid on tema pea eest pannud välja 800 000 eurot.  

Löfroos rääkis Dagens Nyheterile, et tema mingi nats pole. Mees peab end pigem ebapoliitiliseks.

Oma sõnul sõitis ta Donbassi, sest tahtis Ukrainat aidata. «Kui Rootsit rünnatakse, siis tahaksin, et meidki aidatakse. Tahan aidata Ukrainat, mida ründab Venemaa.»

Soome kaitsepolitseil (Supo) pole teavet Ida-Ukrainas sõdivate Soome kodanike kohta. «Meil pole teavet, mis oleks seotud meie tegevusvaldkonnaga. Samas ei saa välistada, et seal on üksikuid soomlasi,» rääkis Ilta-Sanomatele Supo terrorismiekspert Tuomas Portaankorva.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles