Stubb: olin teadlik Vapaavuori huvist EIB asepresidendi koha vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb (vasakul) koos erakonnakaaslaste Paula Risikko ja Jan Vapaavuoriga.
Alexander Stubb (vasakul) koos erakonnakaaslaste Paula Risikko ja Jan Vapaavuoriga. Foto: SCANPIX

Peaminister Alexander Stubb (Koonderakond) kinnitas, et on teadlik majandusministri Jan Vapaavuori huvist Euroopa Investeerimispanga (EIB) asepresidendi ametikoha vastu.

«Vestlesime sel teemal enne jõule. Janne on mõelnud erinevatele võimalikele kannapööretele oma elus juba ammu,» rääkis valitsusjuht Stubb täna Oulus Ilta-Sanomate vahendusel. «Meie arvates on see üks hea valikuvõimalus. Mida enam on rahvusvahelistel töökohtadel pädevaid soomlasi, seda parem.»

Vapaavuoril on Stubbi täielik toetus. «Vapaavuori on andnud Koonderakonnale viimase 20 aasta jooksul kõik, mis võimalik. Välismaal pole ta tööd veel teinud,» selgitas ta.  

Vapaavuori põhjendas täna meediale, et nii huvitavat rahvusvahelist pakkumist ei saa ta tõenäoliselt enam kunagi. «Võimalik, et üritan naasta poliitikasse nelja aasta pärast, kui tähtajaline töö saab läbi,» oletas ta.  

Sotsiaaldemokraatide (SDP) juht ja praegune rahandusminister Antti Rinne pakkus STT andmetel Soomele antavat EIB kõrget ametikohta SDP endisele esimehele Jutta Urpilainenile, kuid ta ei olnud sellest huvitatud. Pakkumine tehti mullu septembris-oktoobris.

Urpilainen pürgib hoopis Soome parlamenti, mille uus koosseis selgub pärast 19. aprillil toimuvaid üldvalimisi.

Euroopa Investeerimispanga asepresident alustab tööd kõige varem 1. septembril. Ametikoht täidetakse neljaks aastaks ja Soome saab vastava mandaadi iga 12 aasta järel. Eelmine kord oli Soomest sel ametikohal praegune riigipea Sauli Niinistö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles