Amet on kahe aasta jooksul vaid ühele suusamäele ettekirjutuse teinud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatõstuk või lohisti. Illustratiivne foto.
Suusatõstuk või lohisti. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Tehnilise järelevalve amet (TJA) kontrollib suusamägede tõstukeid ning kahe viimase aasta jooksul on amet vaid ühe ettekirjutuse teinud.

2013. aastal vastasid TJA kinnitusel kõik tõstukid nõuetele ja ühtegi ettekirjutust ei tehtud.

Ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma ütles, et mullu tehti vaid üks ettekirjutus suusatõstuki kohta. «Dokumentatsioon oli korrast ära ja tõstukile ei saanud tehnilist kontrolli teha, mistõttu tegime ettekirjutuse,» täpsustas Võlma.

Tegemist oli Kütioru suusakeskusega. Selle juht Endel Talv ütles, et tõstuk on tänaseks vahetatud välja, kuna see oli aeglane ja sellega sai korraga vaid üks inimene mäkke minna. Talv toonitas, et seade oli tehniliselt korras, kuid dokumentatsioon oli puudulik.

Talv täpsustas, et tegelikult Eestis suusatõstukeid ei ole. Ta ise nimetab seadet lohistiks, kuna see ei tõsta inimest, vaid ankrukujulise konksu abil veetakse inimene mäe otsa. Seadmeid kontrollib Talve kinnitusel TJA sageli.

Suusaradade turvalisust TJA ei kontrolli. Ameti ampluaaks on üksnes suusatõstukite ja teiste elektripaigaldiste korrasoleku kontroll. Raja turvalisuse eest vastutab aga selle omanik ja keegi teda eraldi ei kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles