Venezuela armee kinnitas narkolennuki allatulistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ja Venezuela sõjalaevad ühismanöövritel Kariibi merel.
Vene ja Venezuela sõjalaevad ühismanöövritel Kariibi merel. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venezuela armee kinnitas reedel, et tulistas Kariibi mere kohal alla tsiviillennuki, mis kõige tõenäolisemalt vedas narkootikume.

Kaitseminister Vladimir Padrino kaitses sõjaväe otsust öeldes, et lennuk sisenes Venezuela õhuruumi esiteks ilma loata, teiseks ei vastanud lennujuhtidele ja kolmandaks eiras käsku koheselt maanduda.

Venezuela on viimasel aastal alla tulistanud mitmeid tsiviillennukeid, mida narkokurjategijad uimastiveoks kasutavad.

Hollandi ülemereterritooriumi Aruba valitsusametnik teatas neljapäeval, et ilmselt tulistasid Venezuela võimud Kariibi mere kohal alla väikelennuki ja arvatavasti on ka ohvreid. Lennuk kukkus neljapäeva hommikul Aruba saarest seitse miili läänes merre.

Justiitsminister Arthur Dowers ütles, et Aruba võimud leidsid arvatava õnnetuskoha lähedalt surnukehi, kuid juhtunu üksikasjad ei ole veel selged.

Dowers ütles ajakirjanikele, et Venezuela võimud jälitasid lennukit, mille piloot olevat korduvatest nõudmistest hoolimata keeldunud oma isikut avalikustamast.

Hollandile kuuluv Aruba saar asub Venezuela rannikust põhja pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles