Igor Taro Ukraina päevik 30.01

Igor Taro
, ajakirjanik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mediarnbro

Vuhlehirsk/Uglegorsk - teema jätkub. Kui eile (neljapäeval - toim) suutsid ukrainlased seal rünnakuid tõrjuda, siis täna (reedel - toim) läks uue hooga edasi ning praeguseks pole tulemuste osas selgust.

Teada on, et täna (eile - toim) magasid ukrainlased Yenakijeve poolt raudteeülesõidu kontrollpostis vastase lähenemise maha ning päeva teiseks pooleks olid vene üksused jõudnud poolde linna, kuni raudteejaamani välja. Reserv ehk abiväed ukrainlastele viibisid, väidetavalt panid ka Ukraina poolelt osad võitlejad paaniliselt minema. Uglegorsk ise on oluline asula Debaltseve läänetiival, täpselt Yenakijeve ja Horlivka/Gorlovka piiril. Mitte varustusteena, nagu venelased väidavad. Varustustee on hoopis maantee M03 - loode-kagu suunaline ja Uglegorsk on sellega ristuval teel M04, mis ühendab Donetski ja Luganski linnasid. Uglegorski vallutamine ei tähendaks otseselt Debaltseve blokeerimist, aga muudaks olukorda kahtlemata keerulisemaks - läänetiib oleks seeläbi avatud. Venelastel oleks võimalik ka raadioside segamise seadmed Debaltsevele oluliselt lähemale tuua, see põhjustaks kindlasti probleeme ja on olnud probleemiks korduvalt varem mitmetes kohtades s.h. Donetski lennuväljal.

Mujal olukord jätkub. Rinne püsib, tuletegevus käib. Ilmselt homme (täna - toim) oleme selle teema osas targemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles