Vene «humanitaarkonvoid» ületasid Ukraina piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene veokid Ukraina piirialal.
Vene veokid Ukraina piirialal. Foto: SCANPIX

Kaks Vene eriolukordade ministeeriumi nn humanitaarkonvoid ületas täna Ukraina piiri ning liiguvad Donetski ja Luganski poole.

«Humanitaarabi tollikontroll Rostovi oblasti Matvejev Kurgani ja Donetski piiripunktides on lõpetatud ning üle 80 veoki alustas teed Donetski ja niisama palju Luganski suunas,2 teatas ministeerium, kelle sõnul tollikontrolli viisid läbi Vene tollitöötajad Ukraina piirivalve- ja tolliametnike ning OSCE erivaatlusmissiooni liikmete juuresolekul.

Ukraina välisministeerium teatas sel nädalal, et kui Venemaa saadab veel ühe niinimetatud humanitaarkonvoi Donbassi piirkonda ilma selles Ukraina ja Rahvusvahelise Punase Risti Komiteeta eelnevalt kokku leppimata, peab Kiiev selle saabumist Ukraina territooriumile agressiooniaktiks.

«Venemaa on kohustatud esitama ning Ukraina ja Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega (ICRC) kokku leppima üksikasjaliku nimekirja laadungi sisu kohta, et Punase Risti esindajad saaksid korraldada selle kohaletoimetamise ja laialijagamise vastavalt tsiviilelanikkonna reaalsetele vajadustele Donetski ja Luganski regiooni teatud piirkondades, kus on aktiivsed terroriorganisatsioonid Donetski Rahvavabariik ja Luganski Rahvavabariik,» ütles välisministeeriumi kõneisik Jevhen Perebõinis Kiievis. Juhul kui neid tingimusi ei täideta, annab Kiiev Ukraina piirivalve- ja tolliteenistusele juhtnöörid kontrollida saadetist, kui see siseneb Ukrainasse ning kui ICRC ei ole nõus ja ei saada seda laadungit, «peab Ukraina sellist konvoid veel üheks agressiooniaktiks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles