Leht: CIA ja Mossad kavandasid Hezbollah´ komandöri tapmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah´ toetaja fotoga, kus paremal on kujutatud komandör Imad Mughniyeh´i.
Hezbollah´ toetaja fotoga, kus paremal on kujutatud komandör Imad Mughniyeh´i. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuur (CIA) ja Iisraeli luureagentuur Mossad olid keeruka plaani taga islamirühmituse Hezbollah kõrge komandöri Imad Mughniyeh´ tapmiseks 2008. aasta autopommirünnakus, kirjutas ajaleht Washington Post.

Ajaleht teatas viitega endistele luureametnikele, et USA ja Iisraeli luure tegid koostööd Mughniyeh´ mõrvamisel 2008. aasta 12. veebruaril, kui Hezbollah´ komandör lahkus Damaskuse restoranist. Pomm plahvatas restorani ette pargitud auto varurehvis, Mughniyeh hukkus kohapeal. USAs valmistatud ja Põhja-Carolinas katsetatud pommi õhkisid kaugjuhtimise teel Mossadi agendid Tel Avivis, kes olid ühenduses CIA agentidega Damaskuses, kirjutas ajaleht.

Mughniyeh´t kahtlustati lääne pantvangide röövimise korraldamises 1980. aastatel Liibanonis ning 1992. aasta pommirünnakus Iisraeli Argentina saatkonnale, milles hukkus 29 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles