Stoltenberg: Venemaa rikub naaberriikide piire

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX

Venemaa rikub naaberriikide, nende seas Ukraina piire, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg laupäeval Prantsuse väljaandes Figaro.

«Venemaa rikub [rahvusvahelise õiguse] norme ja oma naabrite piire,» ütles ta intervjuus ajalehele.

Stoltenbergi sõnul toetab Venemaa Ida-Ukraina separatiste, « märkimisväärselt suurendades raskerelvastuse, tankide, raketiseadeldiste, moodsate õhutõrjesüsteemide saatmist, rääkimata täiendavate jõudude saatmisest sõjaväelaste näol».

NATO peasekretär rõhutas, et teatud sõjaline varustus on sedavõrd moodne, et ei saanud kuidagi olla juba varasemast separatistide arsenalis.

Stoltenbergi sõnul teeb Venemaa suuri kapitalimahutusi riigikaitsesse isegi tõsise majanduskriisi ajal, suurendades oma relvajõudude kaitsevõimet.

Alliansi juht ütles, et lääne rakendatud Moskva-vastaste sanktsioonide eesmärk ei ole destabiliseerida olukorda Venemaal, vaid näidata, et «rahvusvahelise õiguse rikkumisel on omad tagajärjed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles