Mugabe tõrjus muret Aafrika ja Lääne suhete pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe president Robert Mugabe
Zimbabwe president Robert Mugabe Foto: SCANPIX

Zimbabwe president Robert Mugabe ei võta tõsiselt muret, nagu võiks tema nimetamine Aafrika Liidu uueks esimeheks kahjustada ühenduse suhteid Läänega.

«Mida Lääs ütleb või teeb, ei ole minu asi,» lausus ta laupäeval pärast Aafrika Liidu kahepäevase tippkohtumise lõppu peetud pressikonverentsil Etioopia pealinnas Addis Ababas.

«Minu asi on tagada, et siin vastu võetud otsused jõustatakse. Minu mure on meie inimeste elu parandamine, andes neile midagi, mis nende elustandardit tõstaks,» sõnas ta.

«Enam kui kümme aastat olen ma olnud sanktsioonide all, minu riik on olnud sanktsioonide all. Sõltub nendest, kas nad soovivad neid jätkata, kuid need sanktsioonid on valed,» ütles president.

«Kui Euroopa tuleb meiega koostööd tegema, mitte meid ja meie tegusid kontrollima, on nad väga teretulnud,» lisas ta.

Aafrika vanim president, 90-aastane Mugabe võttis Aafrika Liidu esimehe roteeruva ameti reedel üle Mauritaania riigipealt Mohamed Ould Abdel Azizilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles