Venemaa peatas grusiinidele viisade väljastamise

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Venemaa konsulaarosakonna ees Gruusia pealinnas Thbilisis.
Järjekord Venemaa konsulaarosakonna ees Gruusia pealinnas Thbilisis. Foto: ITAR-TAS / Scanpix.

Venemaa otsustas pärast Gruusia otsust katkestada Moskvaga diplomaatilised suhted lõpetada grusiinidele Vene viisade väljastamine.


Venemaa välisministeeriumi esindaja Andrei Nesterenko kinnitusel on viisade väljastamine peatatud, kuid tema kinnitusel teeb ministeerium kõik, et leida probleemile sobiv lahendus, mis ei kahjustaks kummagi riigi kodanikke, vahendas Interfax.

Venemaa sulges oma saatkonna Gruusias eile, kui Gruusia esitas ametliku teadaande diplomaatiliste suhete katkestamisest Venemaaga.

Civil.ge teatel suleti täna ka Venemaa konsulaarosakond.

Samuti teatas Interfax, et Venemaa Föderatsiooni kodanike huvisid Gruusias hakkab esindama riigis asuv Šveitsi saatkond.

Varem on Gruusia välisministeerium teatanud, et karmistab Venemaa kodanikele viisade väljastamist ja alates 8. septembrist saab viisat taotleda vaid mõnes teises riigis asuvast Gruusia esindusest.

Diplomaatiliste suhete katkestamisele andsid heakskiidu nii Gruusia parlament kui ka valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles