Eesti parimad pressivideod: sportlikud veteranid, Savisaar Lasnamäel ja tankistid

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud sõdurite võistlusel Invictus Games osalev Tarmo Lepik.
Vigastatud sõdurite võistlusel Invictus Games osalev Tarmo Lepik. Foto: Liis Treimann

Eesti Pressifotograafide Liit valis esimest korda välja «Aasta pressivideo 2014» nominendid, kellest kaks olid Postimehe foto- ja videograafid.

Murdmatud astuvad sõjast võistlusareenile

Londonis toimuvatel Võitmatute spordimängudel võtavad mõõtu kolmeteistkümne riigi haavata saanud sõjaväelased. Eestit esindasid kuus veterani. Neist kolme portreteerib video.

Autor: Liis Treimann, Postimees

Tankist vabastab võlgadest imelihtsalt

Tülikast ja võlgades firmast saab vabaneda näiteks seda tankistile müües. See on odav ja lihtne, selgus Äripäeva katsest.

Autorid: Eiko Kink, Marta Jaakson, Äripäev

Kiviriku tänava pikenduse avamine

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas Lasnamäel Kiviriku tänava 160-meetrise lõigu.

Autor: Mihkel Maripuu, Postimees

Konkursi žürii esimehe Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Trefudelti sõnul oli 34-videoline ülevaade esimese aasta kohta täitsa arvestatav ning siit saab edasi minna, vahendas Eesti Pressifotograafide Liit.

Konkursile saadeti klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid.

«Tegelikult näitas see ülevaade ja viis kuidas see on kokkupandud, et veebivideos ei ole veel paigas kaanonid ja selged formaadid. Meil on ju ajakirjandus, see tähendab, et me tegeleme perioodilise ootusega, et vaatajal kujuneks ka ootus ja saaks hinnata tööd.»

Üldise märkusena toob Treufeldt välja, et kõige olulisem on ikkagi loo jutustamise oskus: konkursil oli palju videoid, kus inimesed esitavad mõtteid, mis sageli ei vii aga lugu edasi. Tihti pole ka mõeldud, kuidas teema pildis lahti jutustada. «Pilt on sageli illustratsioon,» nendib Treufeldt.

«Palju on katsetamist, seda on veel näha,» arvas ka videoproduktsiooniga tegeleva ettevõtte Smoked Sparrow juhatuse liige Gert Zavatski. Züriis olnud Õhtulehe veebitoimetuse juht Martin Šmutovi sõnul oleks oodanud, et esitatud oleks julgelt veelgi rohkem veebisõbralikke lühiformaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles