Ööklubis ohvrit raskelt vigastanud mees jäi süüdi ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Ööklubis tekkinusd tülis alaealist noorukit raskelt vigastanud mees jäi lõppeval nädalal süüdi ka Tallinna ringkonnakohtus.

Mullu detsembri alguses leidis Harju maakohus, et 18-aastase Hendriku süü kannatanu vigastamises on tõendatud ning tal tuleb kanda kahe aasta ja 11 kuu pikkune vangistus. Ühtlasi lasi kohus süüaluse otse kohtusaalis vahi alla võtta.

Täpselt sellist karistust nõudis Hendrikule ka Põhja ringkonnaprokurör Andra Sild, samas kui süüdistatava kaitsja Urmas Simon leidis, et kuritegu tulnuks ümber kvalifitseerida ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamiseks ja vangistuse võinuks asendada üldkasuliku tööga.

Kaitsja esitaski apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis aga lõppeval nädalal maakohtu lahendi jõusse.

Süüdistuse kohaselt lõi tollal veel alaealine Hendrik tunamullu 22. märtsil Tallinnas Sadama tänaval ööklubis tantsupõrandal tekkinud sõnavahetuse käigus teist 17-aastast noormeest korra rusikaga näkku, nii et kannatanu kukkus peaga vastu põrandat ja sai raske peatrauma. Vigastuste tagajärjel tekkis kannatanul pikaajaline kuulmislangus. 

Süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistatud kehalise väärkohtlemise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles