Logistikud kolivad Ämarisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari õhuväebaas.
Ämari õhuväebaas. Foto: Jaanus Lensment

Homme keskpäeval avatakse Ämaris uued logistikapataljoni ja logistikakooli kasarmud, mis on osa eesmärgist koondada kaitseväe väeosad suurematesse ja moodsatesse linnakutesse.

Praeguseni kasutavad logistikud Tallinnas Marja tänaval asuvat linnakut, mille kasarmud on võrreldes ülejäänutega kõige kehvemas olukorras.

Kahes kasarmus hakkab paiknema toetuse väejuhatuse logistikapataljon ja logistikakool. Kokku on ruumi 210 inimesele, sealhulgas asuvad kasarmutes ka staabiruumid ja õppeklassid. Lisaks on sama katuse alla toodud varustuse ladustamine ja hooldus. Kokku on kummaski kasarmus 3800 ruutmeetrit kogupinda.

Lisaks kasarmutele ehitati logistikute jaoks välja umbes 4 hektarit parklat tehnika jaoks. Kasarmute jaoks ehitati ka bio-reoveepuhasti ja pelletiküttel katlamaja.

Uued kasarmud ja staabiruumid ehitati kaitseväe tüüpkasarmu projekti alusel, mis arvestab seniseid kogemusi kaitseväe kasarmute ehitamisest ja kasutamisest.

Marja tänava amortiseerunud kaitseväelinnak suletakse koos Tallinnas Rahumäe teel asuva linnakuga vastavalt Riigikaitse arengukavale. Marja tänaval asunud üksused kolivad Ämarisse, uued kasarmud on valminud või valmimas ka Jõhvis Viru pataljoni linnakus ja Miinisadamas.

Ämari kasarmute ehituse peatöövõtja oli Riverside OÜ, ehitus läks maksma 7,63 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles