87-aastane naine maksis kelmile tuhat eurot

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eile teatati politseile, et Valgas Mesipuu tänaval sai 87-aastane naine kõne võõralt mehelt, kes esitles end advokaadina ja teatas naise lapselapsega juhtunud õnnetusest.

Mehe sõnul oli ravikuludeks tarvis raha, teatas Lõuna prefektuur. Naine nõustus mehele maksma 1000 eurot, millele tuli järgi samuti naise jaoks võõras mees. Hiljem selgus, et naise lapselapsega on kõik korras ja naisele helistanud mehe puhul oli tegu kelmiga.

Politsei soovitab jätkuvalt taolise telefonikõne saades jääda edastatud info suhtes kriitiliseks ning kontrollida lähedastelt endilt üle, kas nad tõepoolest on hätta sattunud. Kindlasti tuleb keelduda igasugusest raha maksmisest, teatas politsei. Silmas tuleb pidada, et petturid on osavad jätmaks muljet, nagu oht oleks reaalne. Kuna sihtmärgiks on võetud just eakamad ja kergemini mõjutatavad inimesed, soovitab politsei nooremal põlvkonnal oma vanematele ja vanavanematele edastada info tegutsevatest kelmidest, välistamaks veel ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles