Päästjad tõid Kahala järvest välja läbi jää vajunud kalamehe

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Häirekeskusele teatati täna pärastlõunal kell 13.48, et Kuusalu vallas Uuri külas on Kahala järves kalamees vajunud läbi jää.

Kohale jõudnud Loksa komando päästjad tõid jääaugust välja kalamehe, kes hoidis kätega jääst kinni, kuid ei saanud iseseisvalt jää peale. Päästjad andsid kannatu kiirabile üle, teatas Põhja päästekeskus.

Nõrk jää on väga ohtlik. Jääkattele tasub minna alles siis, kui selle paksus on vähemalt 10 sentimeetrit.

Läbi jää vajudes peab inimene arvestama, et jääaluse vee temperatuur on 4 kraadi. Nii külmas vees peab täiskasvanud inimene vastu maksimaalselt 10 minutit, laps kaotab sellise temperatuuriga vees teadvuse veelgi varem. Tihti sattuvadki jääl ohtu kalamehed, kes ei teadvusta endale kõiki jääga seotud ohtusid.

Enne veekogu jääle kalastama minekut peab veenduma, et jääkate on piisavalt paks. Ka turvalise paksusega jääle kalastama minnes tasub kaasa võtta jäänaasklid, päästenööri ning vajadusel endast märku andmiseks näiteks vile. Kindlasti ei tasu jääle minna üksinda ning mõistlik on oma minekust kodustele eelnevalt teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles