Galerii: Hollandi lahingutehnika saabus Eestisse

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul maabus Paldiski sadamas Hollandi maaväe lahingutehnika, mis transporditakse kaitseväe keskpolügoonile, kus hollandlased osalevad Scoutspataljoni talvelaagris.

Eestisse harjutama tulnud hollandlased, kes kuuluvad 43. mehhaniseeritud brigaadi, võtavad oma jalaväe lahingumasinatega osa ka Narvas peetavast vabariigi aastapäeva paraadist. «Hollandi kaitseväelastele on Eesti Vabariigi aastapäeva paraadil osalemine väga suureks auks,» ütles Hollandi poolne õppuse juht kolonelleitnant Erik Ensing ja lisas, et hollandlased ootavad väga koostööd eestlastega.

«Samuti on meile auasjaks tutvustada Eesti kaitseväelastele ja eestimaalastele jalaväe lahingumasinat CV90 ning tanki Leopard baasil ehitatud toetusmasinaid. Koos töötades ja harjutades saavad teineteise kogemustest kasu mõlemad riigid, et me oskaks neid jalaväe lahingumasinaid oma riigi kaitsmisel võimalikult hästi kasutada,» ütles kolonelleitnant Ensing.

Paldiskis laeti täna õhtul maha ligi sada ühikut tehnikat, sealhulgas 14 jalaväe lahingumasinat CV90 ja tanki Leopard baasil ehitatud toetusmasinad. Lisaks tehnikale tuleb Eestisse ka üle 250 Hollandi kaitseväelase.

Hollandi tehnika liigub Läsnale täna öösel ja homse päeva jooksul marsruudil Paldiski - Keila - Tallinna ringtee - Peterburi maantee - Läsna.

Hollandi kaitseväelased osalevad ligi 1200 osalejaga Scoutspataljoni talvelaagris, kus Eesti, Ameerika Ühendriikide ja Hollandi kaitseväelased harjutavad tavasõja pidamist talvistes tingimustes. Samuti õpetavad Eesti kaitseväelased liitlastele talvistes tingimustes toitumist, riietumist, majutuse iseärasusi, aga ka seda, millisel moel viiakse suuskadel läbi taktikalisi manöövreid.

Õppuse kulminatsiooniks on 13. veebruaril algav pataljonitasemel rünnakuharjutus, kus kasutatakse nii eestlaste ja ameeriklaste soomustransportööre kui hollandlaste jalaväe lahingumasinaid. Sama tüüpi lahingumasinad saab järgnevatel aastatel oma käsutusse ka elukutseline Scoutspataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles