Mälksoo piirileppest: lahtised otsad Venemaaga ei ole täna meie huvides

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mälksoo
Lauri Mälksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Akadeemik ja Tartu ülikooli rahvusvahelise õiguse professor Lauri Mälksoo ütles «Aktuaalse kaamera» stuudios, et ta ei näeks Venemaaga praegu piirileppe ratifitseerimises midagi negatiivset - pigem ei ole lahtised otsad idanaabriga meie huvides.

Mälksoo leidis, et Venemaaga piirileppe ratifitseerimise teemat Eestis ilmselt kalevi alla pandud ei ole, kuigi väga paljud ei tee ka selle osas illusioone, kuidas Venemaa tänapäeval lepingutesse suhtub, vahendas ERR Uudised.

«On üsna selge, et kui võtta laiem pilt rahvusvahelistest suhetest ja rahvusvahelisest õigusest, siis Venemaa on asunud sellist revisionismi teed, aga samas, kui see praegune režiim ikkagi näitab üles initsiatiivi ja piirilepingu meiega ära ratifitseerib, siis ma midagi negatiivset selles ka ei näeks,» rääkis Mälksoo.

«Pigem ikkagi lahtised otsad Venemaaga ei ole meie huvides täna,» kinnitas Mälksoo, lisades, et piirileppe korral ei oleks Eston Kohveri juhtumit tõenäoliselt sellisel kujul juhtunud.

Mälksoo täpsustas, et tema arvates ei peaks me piirilepet ratifitseerima kindlasti varem kui idanaaber ehk ei tohiks lasta sündida olukorral, kus Eesti üksi piirileppe ratifitseerib ja Venemaa veel ootab nii kaua, kui tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles