Postimehega hakkab kino saama

Aarne Seppel
, Postimees Plussi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe kino keskendub kodumaise filmitoodangu paremiku esitlemisele.
Postimehe kino keskendub kodumaise filmitoodangu paremiku esitlemisele. Foto: Ekraanitõmmis

Postimees Kino – see on võimalus vaadata parimaid Eesti filme otse Postimehe veebilehel. Avalöök tuleb neljapäeva, 5. veebruari hilisõhtul pärast kultuurkapitali filmi aastapreemiate avalikustamist, mil aadressil kino.postimees.ee saab vaadata nelja võidufilmi viiest.

«Postimees Kino ongi mõeldud eelkõige Eesti enda väärtfilmide vaatamiseks. Tegemist on järgmise sammuga Postimees Plussi arendamisel. Meie tellijad peavad koos Plussiga tundma, et nad saavad rohkem kui lihtsalt Postimehe,» ütles Postimehe peatoimetaja Merit Kopli.

Postimees Kino on loogiliseks jätkuks novembri lõpus avalikkuse ette jõudnud Postimees Plussile. Kõigil Plussi lugemisõigusega kasutajatel on filmide vaatamise õigus juba olemas. Teised saavad soovi korral filme vaadata ka päevapiletiga.

Postimehe paberlehe tellijad peaksid endale tegema Plussi konto ning selle oma tellimusega siduma, eraldi Plussi tellijad peavad lihtsalt olema sisse logitud.

«Eesti filmide, iseäranis lühifilmide kättesaadavamaks tegemisest on räägitud aastaid. Tuleb näiteks välja animafilm – ajalehed kirjutavad, raadio räägib, aga näha ei saa seda kusagil, kui sa just Tallinnas ei ela. Ja kõik veel ei ela, õnneks,» leidis Postimehe filmitoimetaja Tiit Tuumalu.

«Digitaalsetesse laenutustesse osa filme ei jõuagi ja telelinastust tuleb vahel oodata nii kaua, et filmi olemasolugi jõuab juba meelest minna. Postimees Kino ongi ellu kutsutud selleks, et olukorda parandada ja uuemad kodumaised linateosed potentsiaalse vaatajani juhatada, elagu nad siis Kuressaares, Valgas või Narvas,» lisas ta.

Enamasti näidatakse Eesti filme pärast esilinastust lühike aeg kinos, siis umbes aasta pärast näitab ka ETV. Mõned jõuavad ka videolaenutustesse, ja edasi loeme ainult pressiteateid, kui mõnelt festivalilt auhind võidetakse.

Postimehe missiooniks ei ole ilmtingimata menukeid näidata, vaid aidata vaatajateni jõuda ka natuke keerulisematel filmidel, mis ei sobi tavapärasesse kinokülastuse formaati. Paarikümneks minutiks kinno lühimängufilmi vaatama minna on võib-olla imelik, aga sama kaua arvutist filmi vaadata tundub tänapäeval täiesti loomulik.

Postimees hakkab iga nädal näitama vähemalt ühte uut kodumaist filmi. Meie valikus on nii dokumentaalfilmid, animafilmid, lühimängufilmid kui ka täispikad mängufilmid.

Postimees Kino vaatamiseks sobivad enimlevinud veebilehitsejate uuemad versioonid ja tavapärane interneti kiirus. HD-versioonis filmi vaatamiseks peab interneti kiirus olema muidugi suurem.

Filme saab aadressil kino.postimees.ee vaadata neljapäevast pühapäeva keskööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles