Kunnas: äärmuslaste võimuletulek Euroopas mõjutab ka NATO ühtsust

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas
Leo Kunnas Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reservkolonelleitnant Leo Kunnase sõnul pole lääneriigid suutnud ajal, mil Venemaa kiires tempos oma sõjalist võimekust tõstab, lääneriigid endiselt võimetud olukorrale, endiselt olukorrale piisavalt kiirelt reageerida ning NATO ühtsust võib hakata õõnestama ka äärmuslaste võimuletulek erinevates Euroopa riikides.

Kunnase sõnul on Euroopa sõjaline allakäik kestnud juba praktiliselt Külma sõja lõpust saadik ja ka Ukraina sündmused pole kahjuks suutnud seda veel peatada, vahendas ERR Uudised ETV «Ringvaadet».

«Venemaa on aga oma sõjalist võimekust kogu aeg kasvatanud, praegune moderniseerimisprogramm, mida Venemaa ellu viib, see ju kuulutati välja juba 2011. Sellele programmile pole aga Euroopa riigid kuidagi reageerinud,» lausus ta ja juhtis tähelepanu, et Venemaa viib seda programmi ellu väga kiires tempos.

Üks põhjus, miks Euroopas sellele reageerida ei suudeta, on Kunnase hinnangul ka see, et poliitikutel nii mujal NATOs kui ka meil on üsna raske tunnistada oma vigu.

«Mis NATOs juhtus, oli ju see, et eelmise kümnendi alguses taheti minna ja mindigi välja oma territooriumilt sõdima, põhimõtteliselt pandi maha kurss, et Venemaa ei ole üldse mingi sõjaline oht ei praegu ega tulevikus ning Venemaa sõjalist jõudu ei ole vaja tasakaalustada, see oli täiesti vale sisend kogu kaitseplaneerimisse väga pikaks ajaks,» leidis Kunnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles