Ansip ja Kallas saavad presidendilt kõrge autasu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Siim Kallas
Andrus Ansip ja Siim Kallas Foto: Tairo Lutter / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves annab tänavu Riigivapi teenetemärgi Euroopa Komisjoni kahekordsele asepresidendile Siim Kallasele ja Eesti endisele peaministrile Andrus Ansipile.

Kallas saab presidendilt tänase otsuse kohaselt Riigivapi I klassi ja Ansip Riigivapi II klassi teenetemärgi. Riigivapi III klassi teenetemärgi annab president ametist lahkuvale õiguskantslerile Indrek Tederile. Riigivapi teenetemärk on riigile osutatud teenete eest antav kõrgeim aumärk.

Ansipil on 2005. aastast Valgetähe III klassi, Kallasel 2003. aastast Riigivapi II klassi ja Tederil 2001. aastast Valgetähe IV klassi teenetemärk.

Tegevpoliitikutele pole Ilves viimastel aastatel teenetemärke andnud. 2012. aastal said teenetemärgi toonane välisminister Urmas Paet ja riigikogu liige Silver Meikar, 2011. aastal rahandusminister Jürgen Ligi ja europarlamendi saadik Ivari Padar ning 2008. aastal riigikogu esimees Ene Ergma, endine riigikogu esimees Toomas Varek ja endine peaminister Juhan Parts.

Sel aastal annab Ilves Eestile osutatud teenete eest riikliku autasu kokku 99 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles