Ilves andis teenetemärgi maadevahetuse kohtuprotsessi prokurörile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Inna Ombler.
Riigiprokurör Inna Ombler. Foto: Toomas Tatar

President Toomas Hendrik Ilves otsustas täna tunnustada teenetemärgiga riigiprokurör Inna Omblerit, kes on olnud süüdistaja muu hulgas maadevahetuse kohtuprotsessil ja riigireetur Vladimir Veitmani kriminaalasjas.

Inna Ombler saab presidendi otsusega Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Ombler on juhtinud keeruliste korruptsioonikuritegude kohtueelset uurimist, märkis presidendi kaintselei.

Ombler oli koos riigiprokurör Laura Feldmanisega süüdistaja Eesti ühel mahukamal kohtuprotsessil, mis viis muu hulgas endiste ministrite Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo ning suurärimeeste Toomas Annuse ja Tullio Libliku süüdimõistmiseni pistise võtmises ja andmises.

Ombler oli süüdistaja ka riigireetur Vladimir Veitmani kohtuprotsessil. Samuti viis ta kohtu ette ning omastamises ja riigisaladuse avalikustamises süüdi mõistetud teabeameti töötajad.

Inna Ombler viis kohtu ette ka eraviisilise jälitustegevuse süüdistusega keskerakondlased Lauri Laasi ja Priit Toobali, nende kaasosalise Ivor Onksioni ja juriidilise isikuna Keskerakonna. Harju maakohus mõistis kohtualused süüdi, kuid see kriminaalasi ei ole veel lõplikku lahendit saanud, kuna protsess jätkub ringkonnakohtus.

2000. aastal oli Inna Ombler süüdistaja kohtuprotsessil, mille tulemusel sai süüdimõistva otsuse NKVD mõrvaragent Karl-Leonhard Paulov.

Keerulistel 1990. aastatel töötas Inna Ombler uurijana ja edaspidi oli tema panus oluline nii organiseeritud kui ka majanduskuritegude lahendamisel Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles