Alatalu: teenetemärgi sai uhke nimekiri digitaalvalla tegijatest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe teenetemärk.
Valgetähe teenetemärk. Foto: Annika Haas /presidendi kantselei

Presidendi teenetemärkide saajate seas oli uhke nimekiri digitaalvaldkonnas tegutsevatest inimestest, tõi esile kunagine president Lennart Meri pressiesindaja, praegune Hariduse Infotehnoloogia sihtasutuse kommunikatsioonijuht Epp Alatalu.

«Tööst tulenevalt märkan ma varasemast rohkem selle valla inimesi: Kristo Käärmann (TrasferWise), Hardi Meybaum (CrabCAD), informaatikateadlane Dan Bogdanov, Tallinna Tehnikaülikooli professor Ahto Buldas, tasuta wifi leviku eestvedaja Veljo Haamer ja miks mitte siia lisada Timothy John Berners-Lee, WWW looja. Päris uhke nimekiri,» tõi Alatalu välja nimesid, kellele teenetemärgi andmine teda eriti rõõmustas.

«Teenetemärkide annetamine vabariigi aastapäeva eel on väga ilus tava, mida hoida,» lisas Alatalu. «Kummardus kõigi tunnustatute ees. Kiitus neilegi, kes on tublisid märganud ja riigipeale tunnustamiseks esitanud.»

«Julgustan kõiki, kel soov esitada mõni tubli inimene teenetemärgi saamiseks aastal 2016, andma sellest teada Vabariigi Presidendi kantseleisse selle aasta 1. oktoobriks,» lisas ta.

Alatalu märkis, et teenetemärkide annetamine on Vabariigi Presidendi pädevuses ja ta austab presidendi otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles