Rull: valiku piiramine 99 nimega on hakanud ahistama?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull
Ivo Rull Foto: Jaanus Lensment

Täna avalikustatud riiklike teenetemärkide nimekirjas mõnede oluliste tegelaste puudumine võib viidata sellele, et valiku piiramine vaid 99 nimega on hakanud president Toomas Hendrik Ilvest ahistama, arvab suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull.

«Minu jaoks oli presidendi tänavuses valikus suurim üllatus, et Ilves on loobunud oma eelmiste aastate tavast mitte autasustada teenetemärkidega tegevpoliitikuid,» märkis Rull.

«Siim Kallas on Reformierakonna auesimees ning on andnud mitmel korral mõista, et on valmis osalema järgmistel presidendivalimistel. Andrus Ansip on jätkuvalt üks Reformierakonna võtmefiguure. Kui president oleks soovinud poliitkuid pärjates olla tasakaalukam, võinuks ta hinnata ka teiste erakondade juhtfiguuride panust Eesti arengusse,» leidis ta.

«Raske on nii kitsaks aetud valimi puhul öelda, kas keegi jäi presidendi  austusest teenimatult  ilma. Väärikaid kandidaate on meil tuhandetes ja küllap kõige tublimad neist saavad tunnustatud varem või hilje,» lootis suhtekorraldaja.

«Nimekiri väljavalitutest on mitmepalgeline - esindatud on kõik ühiskonna olulised valdkonnad. Ka geograafiliselt, sooliselt, rahvuslikult, vanuseliselt ja muudelt parameetritelt tundub esmapilgul  kõik korrektne olevat.

Samas pole presidendi valikusse mahtunud näiteks filmi «Mandariinid» tegijaid, kes on Eestile viimasel ajal maailmas tugevat positiivset kuvandit loonud. Tunnustatud on kirjandusteadlasi, aga pärjatud pole ühtki rahvakirjanikku - kirjanduse loojaid esindab poliitkorrektselt vähetuntud muukeelne luuletaja ja prosaist. Ehk on see märk sellest, et valiku piiramine vaid 99 nimega, kelledest märkimisväärne osa on veel ka nö protokollilised persoonid, hakkab ahistama?» arutles Rull.

«Soovin kõikidele presidendi poolt tunnustatutele õnne ja edu!» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles