Kui riikide suurus sõltuks rahvaarvust, näeks maailm välja selline

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakaart rahvaarvu järgi
Maailmakaart rahvaarvu järgi Foto: Chase Mohrman

Kui riigid oleks täpselt nii suured, kui palju neis inimesi elab, oleks Hiina ja India hiigelsuured, Eesti aga ikka umbes sama suur teiste Baltimaadega võrreldes.

Suuremad väljaanded, teiste hulgas Washington Post, avaldasid eelmisel nädalal ühe kaardi. Sellele on toodud kõik maailmariigid, aga rahvaarvu järgi.

Kaardi lõi USA üliõpilane Chase Mohrman vabal ajal. Ükshaaval hakkasid väljaanded seda aga avaldama. Mohrman ei oleks säärast edu hobikorras loodud kaardi puhul iial oodanud.

«Ma saan paljude huvitavate inimestega tänu sellele kaardile tuttavaks,» ütles Mohrman Postimehele. Näiteks ei ole ta kunagi rääkinud ühegi eestlasega. «Eile rääkisin Poola ajakirjanikuga. Ja päev varem norrakaga. Tegelikult plaanin reisi Ida- ja Põhja-Euroopasse ja ma olen kuulnud, et Eesti on äge paik!»

Iga väike kuubik tähistab poolt miljonit inimest. Eesti on näiteks kolme kuubikuga tähistatud. Kaardilt on näha, et kui riigid oleks rahvaarvu suurused, oleks Venemaa umbes sama suur kui kõik Ida-Euroopa riigid kokku. Ja et Austraalia kaoks teiste riikide vahele päris ära. Kaardile saab paremini pilku peale visata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles