Välis-Eesti filmitegija ja politoloog Marcus Kolga: eestlus on ülitähtis!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Torontos elav filmimees ja politoloog, Eesti Sihtkapital Kanadas juhatuse liige Marcus Kolga sai kolmapäeva hommikul tõelise üllatuse osaliseks - Twitteri kaudu laekusid esimesed õnnesoovid tänavuse Valgetähe V klassi teenetemärgi saamise puhul.

«See on tõesti suur au. Kasvades üles Kanada eestlaskonnas oli meile eestlus - keel, kultuur ja iseseisvuse võitlus - ülitähtis meie igapäevases elus. Isamaa ja meie rahva iseseisvus oli meie kogukonna peamine siht: sellest räägiti kogu aeg Eesti koolides, rahvaüritustel ja pidudel,  ka koduse söögilaua ümber,» rääkis ta.

«Olen tänulik, et mul on olnud võimalus filmide ja ajakirjanduse kaudu tutvustada Eestit, meie ajalugu ja tänaseid olulisi teemasid välismaal. Saada tehtu eest tunnustus isamaalt ja Eesti presidendi käest on sügavalt liigutav ja igatemoodi motiveeriv, et seda edasi teha,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles