Aktiivne Narva kaitseliitlane saab presidendilt teenetemärgi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves otsustas anda Kotkaristi kuldristi Kaitseliidu Narva malevkonna rühmapealiku abi Aleksandr Pavlovile, kelle aktiivse eestimeelse tegevuse tulemusel paistab Narva malevkond Kaitseliidus positiivselt silma.

Pavlov on pidanud Narva malevkonnas nii rühmapealiku kui ka rühmapealiku abi ametit, ning selles valdkonnas on ta Narva kompanii parimaid.

Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütmani sõnul ollakse Narva malevkonnas alati valmis tulema õppustele, väljaõppele ja erinevatele teistele üritustele, teades, et eestvedaja ja algataja on Aleksandr Pavlov.

Pavlov on võtnud endale südameasjaks liikmemaksu laekumise, tema 1. rühm on Narva malevkonnas ainus, kus liikmemaks on aastast aastasse sajaprotsendiliselt tasutud. Samuti tegeleb ta aktiivselt oma rühma väljaõppega ja ka majandusküsimustega. Võtab oma rühmaga aktiivselt osa paraadidest ja väljaõppeüritustest.

«Võib öelda, et Aleksandr tegeleb kogu Narva malevkonna patriootilise meelestamisega, nii töös kui ka tegemistes. Oma sihikindla eestimeelse tegevusega on ta suureks eeskujuks kogu Narva malevkonna kaitseliitlastele. Aleksandr osales vabatahtlikult ka 2007. aasta aprillis Narva linnas kodanike vara ja Narva Eesti gümnaasiumi kaitsmisel,» märkis Rütman.

Aleksandr Pavlov valiti Kaitseliidu Alutaguse maleva aasta 2014 kaitseliitlaseks.

President tunnustas teenetemärgiga ka teist kaitseliitlast. Kaitseliidu Valgamaa maleva kaplan Marko Tiirmaa saab Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Tiirmaa on Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Otepää Maarja koguduse õpetaja ning ta annab riigikaitseõpetuse tunde nii Otepää gümnaasiumis kui ka Tartu venekeelses Annelinna gümnaasiumis.

Marko Tiirmaa valiti Kaitseliidu Valgamaa maleva 2010. aasta kaitseliitlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles