Ruhri neonatsid saatsid kohalikele ajakirjanikele surmakuulutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A right-extremist with a tattoo on his skinhead takes part in a rally of neonazis in Bad Nenndorf near Hanover, central Germany, on August 14, 2010. According to the police, about 1,000 countermarchers tried to disturb the demonstration of circa 870 neonazis.    AFP PHOTO    BERND VON JUTRCZENKA    GERMANY OUT
A right-extremist with a tattoo on his skinhead takes part in a rally of neonazis in Bad Nenndorf near Hanover, central Germany, on August 14, 2010. According to the police, about 1,000 countermarchers tried to disturb the demonstration of circa 870 neonazis. AFP PHOTO BERND VON JUTRCZENKA GERMANY OUT Foto: Bernd Von Jutrczenka/AFP

Ruhri piirkonnas asuva Dortmundi võimud alustasid uurimist, kuid mitmed kohalikud ajakirjanikud said surmakuulutused. Üks neist on vabatahtlik ajakirjanik Sebastian Weiermann, kes sai nädala algul oma nimega kuulutuse, kirjutab väljaanne TheLocal.de.

«See saadeti mulle esmaspäeva öösel Twitteri kaudu,» sõnas Weiermann eile väljaandele. Mehe sõnul jõudis see temani otse ühe neonatsikonto kaudu, mis varsti pärast seda suleti.

Surmakuulutus näeb välja selline, nagu neid avaldatakse Saksa ajalehtedes ning lisaks Weiermanni nimele sisaldas see ridu: «armastuse ja tänuga ütleme varsti rõõmsalt nägemist». Neonatsid lisasid sinna alla ka nende oma hüüdlause: «rahvuslik vastupanu nüüd».

Weiermanni sõnul kirjutab ta tihti neonatsiüritustest, ka on ta juhtkirjas välja öelnud, et neonatsid on mõnikord lihtsalt rumalad.

Dortmundi politsei pressiesindaja Oliver Peieri sõnul said esmaspäeva õhtul surmakuulutuse viis ajakirjanikku. Kõigi turvalisust on erinevate meetmetega tõstetud, kuid võimude sõnul on tegu vaid ähvardusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles