Rõivas: meil on sõnavabadus mõlemat pidi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Kanal 2

Peaminister Taavi Rõivas märkis Iivi Anna Masso väljaütlemisi kommenteerides, et Eestis on mõlemat pidi sõnavabadus ning kõigil õigus välja öelda, mis nad arvavad.

Tallinna Televisiooni ajakirjanik küsis valitsuse pressikonverentsil presidendi nõuniku Iivi Anna Masso väljaütlemiste kohta peaministri kommentaari, et miks on Eestis kombeks kõiki ebamugavaid küsimusi küsivaid või ebamugavaid teemasid esile toovaid inimesi nimetada Kremli agentideks.

«Ma ei arva, et Eestis kõigi ebamugavaid küsimusi nimetavaid inimesi kuidagi sildistatakse. Ma ei ole küll seda märganud,» vastas Rõivas.

«Aga samas kui keegi ikkagi ühemõtteliselt - ükskõik, mis suunitlusega - jutupunkte esitab, siis oma hinnangu andmisest...  Meil on mõlemat pidi sõnavabadus: inimestel on õigus välja öelda, et nemad ei pea okupatsioonikuritegusid eriti millekski, nagu seda ütles Tallinna linnapea, aga inimestel peab olema ka õigus öelda, et selline väljaütlemine ei kõlba kuhugi. Mõlemat pidi peab olema sõnavabadus, siis on kõigil selge, kes mida arvab,» lisas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles