Eesti ja Taani kirjutasid alla kahepoolse kaitsekoostöö kokkuleppele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser (paremal) oma Taani kolleegile Nicolai Wammenile (vasakul) Ämari lennubaasi tutvustamas.
Kaitseminister Sven Mikser (paremal) oma Taani kolleegile Nicolai Wammenile (vasakul) Ämari lennubaasi tutvustamas. Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti kaitseminister Sven Mikser ja Taani kaitseminister Nicolai Wammen allkirjastasid täna Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumisel kahepoolse kaitsekoostöö kokkuleppe.

«Taani abi Eesti kaitsesüsteemi ülesehitamisel viimase kahekümnendi jooksul on olnud märkimisväärne ning allkirjastatud kokkulepe on suur samm koostöö edaspidiseks süvendamiseks,» sõnas Eesti kaitseminister Sven Mikser.

Mikseri sõnul seovad Eestit ja Taanit tihe kaitsealane koostöö ning ühised välismissioonid Balkanil ja Afganistanis. Taani Kuningriik oli esimene NATO liitlasriik, kes saatis oma hävituslennukid Eestisse osalema Balti riikide õhuturbemissioonil eelmise aasta kevadel.

Allkirjastatud kaitsekoostöö kokkulepe seab järgmiseks viieks aastaks eesmärgid kaitsekoostöö arendamiseks seitsmes valdkonnas: õppused, operatsioonid, kaitsealane haridus, kaitsealane abi, veteranipoliitika, küberkaitse ja Kaitseliit. Viimane kaitsekoostöö lepe Eesti ja Taani vahel oli sõlmitud 1994. aastal, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles