Ilves ülendas Terrase kindralleitnandiks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnent Riho Terras. Pildil on ta veel kindralmajori auastmetunnustega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnent Riho Terras. Pildil on ta veel kindralmajori auastmetunnustega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla käskkirjale, millega ülendas kaitseväe juhataja Riho Terrase kindralleitnandiks.

Sama käskkirjaga ülendas president kaitseväe juhataja asetäitja Artur Tiganiku brigaadikindraliks ja kaitseväe peastaabi ülema Igor Schvede kommodooriks, teatas presidendi kantselei.

Riho Terrasel oli seni kindralmajori, Artur Tiganikul koloneli ja Igor Schvedel mereväekapteni auaste.

Ettepaneku Riho Terrasele uue auastme andmiseks tegi kaitseminister Sven Mikser ning ettepanekud Artur Tiganiku ja Igor Schvede ülendamiseks auastmes kaitseväe juhataja Riho Terras.

Ilvese käskkirjaga sai Eesti juurde kaks kõrgemat ohvitseri – brigaadikindral Artur Tiganiku ja kommodoor Igor Schvede. Eesti kaitseväes on nüüdsest tegevteenistuses kokku kaheksa kõrgemat ohvitseri. 

BNSi teatel on kõrgematest ohvitseridest tegevteenistuses ka kindralmajor Neeme Väli ning brigaadikindralid Peeter Hoppe, Meelis Kiili, Valeri Saar ja Indrek Sirel.

Eesti kaitseväe auastmete süsteemis on maaväe ja õhuväe kõrgemad ohvitserid brigaadikindral, kindralmajor, kindralleitnant ja kindral. Mereväe kõrgemad ohvitserid on kommodoor, kontradmiral, viitseadmiral ja admiral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles