Riigikokku kandideerijate soovitused tööta jäänutele

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tööturul on sadu tuhandeid madala kvalifikatsiooni ja madala palgaga töötajaid, kümned tuhanded on tööturult üldse väljas ning Eesti ei liigu ka küllalt kiiresti tootlikuma majanduse suunas.

Mida ütleksite 25-aastasele naabrimehele, kes on kutsekooli pooleli jätnud, lihtsaid juhutöid teinud, aga enamasti töötuna vanemate kaela peal? Mida peaks ta ise tegema ja kuidas peaks riik teda aitama, et amet õppida ja korraliku palgaga töö leida?

Mida ütleksite 55-aastasele naabrinaisele, kes on just ilma jäänud madalapalgalisest tööst kohalikus farmis? Mida peaks tema tegema ja kuidas peaks riik/omavalitsus teda toetama?

Martin Helme, EKRE

Ei 25-aastasele ega 55-aastasele lähe korda jutt tootlikkusest ja maksutasemest, ülereguleeritusest või euroala ebastabiilsusest. Ei peagi minema, keskmine kodanik ei pea tegelema makrotasandi majanduspoliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles