Mikser: NATO staap luuakse Eestisse lähikuudel

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann

NATO kaitseministrid leppisid täna Brüsselis kokku kuue staabi koheses rajamises Ida-Euroopasse, teiste seas Balti riikidesse, Eesti kaitseministri Sven Mikseri sõnul tuleb staap Eestisse juba peagi.

Staap, mis peaks juhtima kriisi või ka õppuste korral lähetatavaid üksusi, luuakse Mikseri kinnitusel Eestiss juba lähikuudel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me oleme deklareerinud oma valmidust võõrustada sellist üksust kas või järgmisest nädalast. Tegelikult me oleme eraldanud tööruumid ja vahendid ja oleme praegu protsessis, et valida välja ja määrata kohtadele Eesti-poolne personal,» rääkis Mikser, lisades, et tegemist on staabielemendiga, mis koosneb ühelt poolt vastuvõtva riigi staabiohvitseridest, teiselt poolt liitlasriikide staabiohvitseridest.

Rahvusvahelise Kaitseuuringute keskuse asedirektori Martin Hurda sõnul saab Eestisse tuleval NATO staabil olema teadaolevalt kaks funktsiooni - esiteks koordineerida NATO liitlasvägede tulekut Eestisse, õppustel osalemist ja õppuste korraldamist ning teiseks planeerida nende vägede tegevust ka laiemalt, mitte ainult seoses õppustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles