Aegunud tervisetõend peatab uuest aastast juhtimisõiguse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhilubade väljastamine.
Juhilubade väljastamine. Foto: Ove Maidla

Uus liiklusseadus toob päris palju muudatusi ja seda isegi põhiseaduse tasemel. Mõned neist vajaksid juba praegu asjade ülevaatamist, et 1. jaanuaril hetkega väga kiire ei hakkaks.


«Üks suhteliselt oluline asi, mis küll ei ole liiklusreegel, aga mis väga paljusid juhte puudutab ja tahaks, et see ei oleks selline halb ootamatus, on näiteks juhi tervisetõendiga seonduv. Nimelt peatub alates 1. jaanuarist 2011 juhtimisõigus, kui juhi tervisetõend on aegunud,» ütles maanteeameti nõunik Villu Vane.

«Ma olen päris kindel, et neid juhte, kelle tervisetõend aegub enne uut aastat on väga palju ja ilmselt on väga palju ka neid juhte, kelle tervisetõend on juba aegunud,» märkis Vane.

Autojuhi tervisetõendi kehtimine sõltub mitmest asjaolust. Oleneb sellest, milline on autojuhi tervislik seisund ning milliste masinatega ta töötab. Tavaliselt on see B-kategooria ehk sõiduautojuhile 10 aastat ning C-kategooria ehk veoautojuhile viis aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles