Politsei sai neli teadet võimalikust valimiste välireklaamist

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välireklaamid.
Välireklaamid. Foto: Peeter Langovits

Politsei sai eile võimalikust valimiste välireklaamist neli teadet, mis ei osutunud rikkumiseks. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul tuli esimene teade Jõgevalt, kus oli väljas spordiürituse plakat, mida ilmestanud fotol on ka kandidaat. Politsei hinnangul ei ole tegemist poliitilise välireklaamiga, kuna plakatil ei ole selle isiku nime ega muud teavet tema kandideerimise kohta ning foto on selgelt illustratiivne.  

Seejärel saabus teade, et Jõgeva linnas toidupoes on välisuksest sisse minnes kohe ukse juures plakatid. Kuna reklaamid asusid kaupluse siseruumides, ei ole tegemist rikkumisega.

«Teatati, et Tallinna kesklinnas liiguvad ringi noormehed, kellel on seljas neoonvestid kandidaadi numbri ja üleskutsega valida. Teatajal fotosid ei ole. Info vastu võetud,» kirjeldas Härson kolmandat teadet võimalikust valimiste välireklaamist. 

Küsimusi tekitas ka liinirongidel olev tunnuslause «Kindlalt edasi», mis kattub ka ühe erakonna tunnuslausega. «Politsei hinnangul ei ole tegemist poliitilise välireklaamiga, kuna lause on rongidel juba eelmise aasta algusest ega ole erakonnaga seotud,» sõnas pressiesindaja Postimehele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles