Keskerakond kuulutas Saarte Häälele boikoti

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid
Keskerakonna õhupallid Foto: Toomas Huik

Keskerakonna Saaremaa piirkonna teatel lõpetasid nad üleeilsest igasuguse koostöö ajalehega Saarte Hääl, süüdistades väljaannet erapoolikuks ja Reformierakonna häälekandjaks.

«Meie erakonna nimekirjas on endine ajakirjanik Janne Nurmik, kes on töötanud nii Meie Maas, Saarte Hääles kui Kadi raadios. Kui Janne ettevõttes töötas, siis anti talle korduvalt mõista, et Keskerakond tuleb tööplaanidest välja jätta. See on Janne Nurmiku kui otsese allika jutt ja seda on väga raske näiteks Ajakirjanike Liidus tõestada, sest lindistamine oleks ebaseaduslik,» ütles Keskerakonna Saaremaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid Postimehele.

Tema sõnul toetab sellist arvamust asjaolu, et Lääne-Saare vallavolikogu valimistel avaldas ajaleht loo, kus oli kõigi erakondade valimisnimekirjade tutvustus. Kuigi Keskerakonna nimekiri oli suhteliselt pikk ning sisaldas ka esinumbrit Jaanika Rikkot, siis tema kommentaari ei võetud ning ta jäeti uudisloost välja. 

«Saarte Hääl väitis, et see juhtus kogemata. Aga see kõik oli vale, see oli teadlik töö. See ei juhtunud ka esimest korda,» ütles  Saaremaa piirkonna esimees, kes tõdes, et otsus mõnda väljaannet boikoteerida on tavatu. Samas oli nende piirkonna otsus Saarte Häält eirata üksmeelne. 

Saarte Hääle vastutav väljaandja Gunnar Siiner ei nõustunud Karilaiu väidetega. «Esiteks pole Janne Nurmik Saarte Hääles kunagi töötanud, ta töötas Kadi raadios uudistediktorina. Teiseks, kui räägime Lääne-Saare valla volikogu valimistest, siis meie ajakirjanik saatis Jaanika Rikkole nende piirkonna juhatuse liikmele küsimused ja helistas. Ta ei vastanud meilidele kolm päeva ega helistanud tagasi,» põhjendas Siiner, kelle sõnul kontrolliti need faktid veel täna üle. 

«Meie ajakirjanik helistas ise Jaanika Rikkole, kes kinnitas, et tõesti nii oli ja nad pole ise reageerinud sellele.» Keskerakonna Saaremaa piirkonna esimees Jaanus Karilaid peab seda väidet valeks. 

Siiner ütles, et Reformierakonna lipulaeva süüdistustele ei oska ta kuidagi vastata, sest süüdistajal pole konkreetseid näiteid. Ta sõnas, et Saarte Hääl on küsimused saatnud alati kõikidele erakondadele ning kes on vastanud, neid on ka kajastatud. «Kedagi pole diskrimineeritud,» lausus Siiner.

Ta lisas, et nende uks on alati lahti, et küsimuste üle arutada. «Me pole kunagi kellegi eest ust kinni löönud. See on meelevaldne avaldus,» sõnas Siiner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles