Terras: hübriidsõjaga on kaitseplaanides juba aastaid arvestatud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras. Foto: Toomas Tatar

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kinnitas, et NATO endise peasekretärina on Anders Fogh Rasmussen küll hästi informeeritud, kuid paanikaks põhjust ei ole.

Samuti tunnistas Terras, et valmisolek hübriidsõjaks on juba aastaid olnud ühe stsenaariumina Eesti sõjalise planeerimise aluseks, presidendi julgeolekunõunik Merle Maigre omakorda kinnitas, et Eesti on õppinud ka hübriidsõja kogemusest, mida Venemaa kasutas Krimmis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eks infosõda kui selline käib juba aastakümneid, kord ühe, kord teise, kord kolmanda Balti riigi vastu. Venemaa püüab mõjutada erinevaid infokanaleid pidi, aga sellist akuutset eskalatsiooni mina täna küll ei ole näinud,» rääkis Terras, lisades, et tema on praegusel hetkel küll üsna rahulik.

«Kui vastane kasutab diplomaatiat, majandust, infosõda ja sõjalist vahendit koos, siis seda täna nüüd nimetatakse hübriidsõjaks, aga seda me oleme vaadelnud kõigis oma NATO planeerimistsüklites ja ka Eestis kogu aeg, nii et me oleme valmis, me oleme sellega arvestanud,» sõnas Terras, lisades, et hübriidsõjaohuga on kaitseplaanides aastaid arvestatud.

Terrase arvates sõltub hübriidsõjale vastu seismine kogu riigist, mitte ainult sõjalisest ressursist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles