Igor Taro Ukraina päevik: 7.02

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mil.gov.ua

Kõige suuremad pinged on jätkuvalt Debaltseve ümber. Praeguseks on platsdarmilt evakueeritud tuhandeid inimesi ning jätkub aktiivne tuletegevus. Venelased on proovinud korduvalt vallutada Tšornuhhine küla, mis on Debaltseve idapoolsel küljel. Hetkel olevat pealetungide hoog sealkandis raugenud.

Samuti ründasid venelased Faštšivka kandis ukrainlaste kontrollpunkti jalaväe ja ühe tanki toetusel, seal sai kaks ukraina sõjaväelast surma. Suurtüki ja miinipildujatuld antakse kogu rindejoone ulatuses.

Lisaks Debaltsevele said tulelööke Popasna, mitmed asulad põhjarindel sh. Štšastja ja Stanica Luganskaja. Mariupoli juures Kalmiuse jõe joonel lasid vene terroristid samuti rindekülasid. Seal käib ka aktiivne vastase õhuluure mehitamata lennumasinatega.

Ukrainlased leiutasid huvitava viisi vastase miinipildujaüksustega võitlemisel. Nad on imiteerinud miinipildujapatareid, paigutades lagedale väljale mõned raudtorud nurga all, mille sees on põlev ja suitsev kitt. Oodati, millal venelaste miinipildujad tööle hakkavad ning sel ajal kui venelased põlevaid raudtorusid hävitasid, anti radariga saadud koordinaatidele tulelöök

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles