Piirivalvurid päästsid mullu piiriveekogudelt üle 430 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka täna päästeti Pärnus merejäält kalastajaid.
Ka täna päästeti Pärnus merejäält kalastajaid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Piirivalvurid päästsid eelmisel aastal 430 piiriveekogudel hätta sattunud inimest, nii päästejuhtumite kui ka päästetute arv on viimasel ajal kasvanud.

Möödunud aastal registreeriti nii merealadel kui ka piiriveekogudel kokku 257 otsingu- ja päästejuhtumit, ütles BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Kokku sattus mullu piiriveekogudel hätta 568 inimest, neist päästeti 431, ise pääses 121 ning hukkus 15 inimest. Lisaks jäi mullu piiriveekogudel aset leidnud õnnetustes kadunuks üks inimene.

Enim otsingu- ja päästeoperatsioone on tavapäraselt Lääne prefektuuri tööpiirkonnas, kuna sellese piirkonda jääb suur osa Eesti merealast. Nii oli möödunud aastal Lääne prefektuuri piirkonnas piiriveekogudel 104 otsingu- ja päästeoperatsiooni, Põhja prefektuuris 99, Ida prefektuuri 24 ning Lõuna prefektuuri 26 operatsiooni.

«Oleme valmis kõigile appi tõttama ja anname endast parima, et õnnetusi üha vähem juhtuks, õnnetustes järjest vähem inimesi viga saaks või hukkuks. Teada on, et meie vetes liigub üha enam erinevaid veesõidukeid ja aktiivsema veeliikluse puhul on ka õnnetuste juhtumise tõenäosus suurem,» ütles politsei- ja piirivalveameti valmisoleku ja reageerimise büroo juht Marti Magnus.

Pressiesindaja tõi esile, et nii mulluste otsingu- ja päästejuhtumite kui ka hädaliste, päästetute ja hukkunute arv on kahe eelnenud aastaga võrreldes kasvanud.

Nii registreeriti tunamullu piiriveekogudel otsingu- ja päästejuhtumeid 250, hätta sattus 498 inimest, inimesi päästeti 320, ise pääses 164 ning hukkus 14 inimest.

2012. aastal registreeriti piiriveekogudel otsingu- ja päästejuhtumeid 215, hätta sattus 401, päästetu 295, ise pääses 99 ning hukkus seitse inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles