Lavrovi sõnul ei põikle Venemaa kõrvale kontaktidest Gruusiaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov Münchenis.
Sergei Lavrov Münchenis. Foto: SCANPIX

Moskva ei ole kunagi põiganud kõrvale kontaktidest Gruusiaga ega kavatse seda teha ka tulevikus, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov pühapäeval.

«Me ei ole kunagi põiganud kõrvale kontaktidest Gruusiaga. Samuti ei katkestanud meie diplomaatilisi suhteid. Abašidze-Karassini suhtluskanal on avatud. Ma ei ole kuulnud ühtegi ametlikku teadaannet selle sulgemisest,» ütles Lavrov Müncheni julgeolekukonverentsil ajakirjanikele.

Lavrovi sõnul vastab tõele, et Vene ja Gruusia diplomaadid ei ole pikka aega kohtunud. Sellest hoolimata tuleks tema hinnangul olukorda rahulikult suhtuda.

«Usun, et niipea kui Gruusia ilmutab valmisolekut, laseme selle kanali uuesti käiku. See on minu hinnangul kasulik, aitab vahetada seisukohti esilekerkivatel teemadel konfidentsiaalsel viisil,» lausus Vene välisminister.

Gruusia peaministri eriesindaja Zurab Abašidze ja Vene asevälisministri Grigori Karassini kohtumised on esimene diplomaatiline kanal, mille Thbilisi ja Moskva on 2008. aasta augustisõja järel kasutusele võtnud.

Gruusia katkestas 2008. aasta sügisel Venemaaga diplomaatilised suhted pärast seda, kui Kreml oli tunnustanud Gruusia separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

Esimene Abašidze-Karassini kohtumine leidis aset 2012. aasta detsembris, aastatel 2013-2014 peeti Prahas seitse kohtumist.

Läbirääkimistel arutatud teemad on olnud kahe riigi vaheline kaubandus-, majandus-, humanitaar-, ja kultuurikoostöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles