Viljandi koolis õpetaja maha lasknud poiss tunnistati süüdivaks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri lõpus lasi Paalalinna kooli õpilane maha Saksa keele õpetaja Ene Sarapi.
Oktoobri lõpus lasi Paalalinna kooli õpilane maha Saksa keele õpetaja Ene Sarapi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi käigus selgus, et Viljandis Paalalinna koolis õpetajat tulistanud 15-aastane Vahur oli võimeline oma teost aru saama.

Lõuna ringkonnaprokuratuur andis teada, et täna jõudis prokuratuurini Viljandi koolitulistamises kahtlustatava noormehe tervisliku seisundi hindamiseks tehtud ekspertiisi vastus.

Ekspertiisi läbi viinud eksperdid on arvamusel, et kahtlustatava tervislik seisund võimaldas tal oma tegudest aru saada.

Kohtu loal on kahtlustatav vahi all.

Tegemist oli kompleksekspertiisiga, mille tegemisse kaasati mitmed eksperdid. Ekspertiisi teostajaks on Tartu Ülikooli kliinikum.

Mullu 27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss avas tule oma isa seaduslikust relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis.

Poiss ütles uurijale, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud.

Noorukil puudub varasem kriminaalne taust.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Uurimist korraldab Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles