Palts: tuulepargid peavad Eesti saartelt kaduma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts.
Tõnis Palts. Foto: Peeter Langovits.

Ärimees Tõnis Palts ei näe tuuleenergias midagi positiivset ning leiab, et Eesti saarte elanikud peaksid ühiselt selle vastu võitlema.

Palts kirjutas ajalehes Saarte Hääl ilmunud arvamusartiklis, et tuulikud risustavad visuaalselt loodust, peletavad turiste ja tõstavad elektri hinda.

Lisaks väidab ärimees, et tuulepargid püstitatakse suures osas väliskapitali abil ja kogu ülejääv elekter tarnitakse piiri taha, mis tähendab, et mingit lisaväärtust tuuleenergia Eestile ei anna.

Palts käib artiklis välja ettepaneku Saaremal Sõrve poolsaarele püstitatud tuulikud demonteerida ja panna need uuesti püsti kuskil mujal.

«Ma arvan, et Saaremaa ja Hiiumaa rahvas peab nagu üks mees seisma selle eest, et Lääne-Eesti saared ja neid ümbritsev meri jääksid tuulegeneraatoritest vabaks – see on meie fosforiidisõda,» kirjutas Palts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles